perjantai 24. heinäkuuta 2009

Nuoriso ei voi pahoin

Sosiaalidosentit suorastaan kilpailevat keskenään kuka julkaisee kaikista yliampuvimman tilaston kansan pahoinvoinnista. Heidän tutkimusten mukaan iso osa kansasta on hulluja, hulttioita ja vammaisia. Silloinhan kadut olisivat täynnä nälkään kuolleita lapsia ja koko yhteiskunta olisi kaaoksessa kun kukaan ei olisi asioita hoitamassa. Kuitenkin elämme keskellä vaurasta, kehittynyttä ja sivistynyttä länttä vaikka luonnonolosuhteet ovatkin haastavat. Lisäksi tekninen kehitys on nykyään nopeampaa kuin koskaan. Miksi näin?

Evoluutio karsii pois väestöaineksen joka ei pysty tai viitsi huolehtia itsestään ja jälkeläisistään. Näin on ollut aina. Siksi huono väestöaines on aina ollut marginaalista osuudeltaan. Kaupungistuminen ja teollistuminen ovat vielä varsin uusia ilmiöitä eivätkä ne ole vielä ehtineet vaikuttaa evoluutioon koska evoluutio on hidas prosessi. Toisekseen ihminen on aikojen saatossa elänyt hyvinkin erilaisissa olosuhteissa ja sopeutunut aina.

Nyt tietysti joku sosiaalidosentti sanoo että "pieni osa nuorisosta voi yhä pahemmin". Mainitsematta jäi että kyse on huumeitten käyttäjistä (Hannu Lauerma TV2:n Pressiklubissa). Kieltämättä huumeet ovat yleistyneet viime vuosikymmeninä. Epämääräisillä vihjauksilla ja osatotuuksilla voi kuka vain rakennella ties mitä maailmanlopun ennustuksia. Sosiaalidosenttiin uskovat sitten selittävät kukin omalla tavallaan mitä se "pahoinvoiva" tarkoittaa, syntyy ristiriitaisten käsitysten sekasotku kun velvollisuus väitteen oikeaksi todistamisesta on siirtynyt väittäjältä kuulijalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti